HTML

Boris Új-Zélandon

Téli-Nyári kiruccanásom története a Föld pont szemközti szegletébe

Friss topikok

Fényképek a Tongariro Alpine Crossing vulkántúráról

2008.11.23. 01:43 Boris

Sziasztok!

Hogy legyen egy kis vizuális élményetek is, pár képet (kb. ezret csináltunk, de szerintem ez is kevés) lekicsinyitettem a vulkántúráról. Csodálatos a hely, ilyenhez fogható szerintem nem sok van a világon, hiszen gyakorlatilag aktív vulkánikus területen halad végig (ahogy ezt a beszámolóban is leírtam). Ha jól emlékszem, pár évvel ezelött is volt kitörés, a kénes gázok pedig folyamatosan törnek elő, úgyhogy a táj képe gyakoratilag bármikor megváltozhat, ha jön egy újabb kitörés. Úton - útfélen táblák hívják fel a figyelmet, hogy mit kell tenni kitörés esetén és mire kell figyelni túrázás közben: pl.hogy a déli kráter szélére nem érdemes kiállni, mert a kénes gáz elbódíthat, a peremről a szél bármikor lesodorhat stb. És a legszebb színt is azt hiszem itt láttam életemben az Emerald Lakes nevű tó vízének színében...

Jó szórakozást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tongariro Nemzeti Park, indulunk a 20 km túrára. Bal oldalon a Mt.Tongariro (1967m), jobb oldalon (a ködben) Mt. Ngauruhoe (2287m), vagyis a Mordor hegye az Mt. Doom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mt. Doom vagyis a Mt. Naguruhoe

A szépen és kényelmesen járható út a megkövesedett lávaköveken és a patak mentén.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A túra legmagasabb pontjáról megláttuk az Emerald Lakes hihetetlen türkiz színét. Nagyon kontrasztos volt a barna, vörös, fekete színekkel. Nem látszik, de tele van emberrel a hely (főleg a tavak partja)

Én és az Emerald Lakes (isszonyatosan meleg volt és tűzött a nap).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt már ereszkedünk le a hegy túloldalán. Kb. 1300 méter környékén járunk egy aprócsak hófolton áthaladva (itt már látszik, hogy nem egyedül vagyunk!)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borisujzelandon.blog.hu/api/trackback/id/tr25783633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nzer · http://rightlowerpole.wordpress.com 2008.11.24. 00:47:45

sziasztok igy ismeretlenül is, rátaláltam és tetszik a blogotok, én is készülök. de majd csak jövő évben lesz belőle valami, addig is betettem a cimeteket a blogrollomba. rightlowerpole.wordpress.com

Munkavállalás terén rengeteg információt találtok, régi zélandi magyar motorosoknál mint csanad.blogspot.com vagy ilaps.blogspot.com, de még más helyeken is.
Sok sikert a munkakeresésben

Boris 2008.11.24. 06:44:23

Szia Kedves Ismeretlen Nzer!
Már egy hetet lenyomtunk Hastingsben alma termésritkitással (Apple Thinning) és éppen most kezdem írni a következő bejegyzést a blogra ami a munkakeresésünkről (adószám, munkavízum stb), a munkáról, a hostelről, a backpacker életről szól, amiben inmáron 8. napja élünk. Ezt nem csak a barátoknak és az ismerősöknek szánom, hanem azoknak is akik gondolkodnak hogy jöjjenek, sőt még azoknak is akik soha nem gondoltak rá, de talán mostantól fordul a helyzetük... Bármi egyéb kérdésed van csak írj és rendelkezésedre állunk!

anima99 2008.11.24. 11:50:41

Sziasztok!

Ha már hó! Nálunk leesett az első, illetve 2 napja esik:)

Puszi

Petra

sophiepignitzky 2009.01.12. 16:22:15

Alulról a harmadik vulkános képed benne wan a Nagyanyó 2009-es 'brand new'naptárában :)
Először azt hittem,h nyomtatási hiba meg valami szin eltúlzás, a nagyon kék vulkanikus tó mögötted, de NEM! Nagyon durwa, szinte hihetetlen, h wannak ilyen helyek a világon....
puszi
süti beállítások módosítása