HTML

Boris Új-Zélandon

Téli-Nyári kiruccanásom története a Föld pont szemközti szegletébe

Friss topikok

Motueka majd ismet Bleinheim es nehany kep

2009.03.02. 08:27 Boris

Lassan megteszem utolso bejelentkezesemet Uj-Zelandrol, ugyanis a hetvegen (vasarnap) Auckland reptererol felszall repulogepen es ujra megteve az elkepesztoen hosszu utat, hetfon este Praga iranyabol megerkezem Budapestre.

Szegyenletes modon az elmult masfel honapban elegge elhanyagoltam a blog irast, de kifogaskent meg mindig csak az oskori internet allapotokat tudom fehozni.

Igazabol olyan sok minden nem is tortent velem az elmult hetekben, hiszen most kezdtem meg a hetedik (!) munkahetemet Blenheimben. Igaz volt kozben egy 5 napos szunet, amikor elmentunk Motuekaba szerencsetprobalni, de erre majd kesobb visszaterek.

Eredetileg 3 - 4 het munkat terveztem Blenheimben, es visszautazasom elotti utolso 2 hetet utazassal kivantam eltolteni de sajnos nem ugy jottek ossze a dolgok ahogy szerettem volna. Ez konkretan azt jelenti, hogy nem sikerult annyi penzt keresnem ami eleg lenne a tovabbi kalandozashoz.. Sajnos az idojaras kibabralt velunk es volt 2 het amikor csak 4-4 napot (vagy felnapot) sikerult dolgoznunk es ugyebar oraberben szamolva nem igazan sok penz.


Raadasul, a fiuk (Imi es Gabor) 2 het utan elmentek Hastingsbe, kocsi nelkul maradtam, es annak ellenere, hogy megbeszeltuk Coromandel - felszigetet elutazasom elott egyutt jarjuk be, sajnos "munkahelyi elfoglaltsaguk" miatt (almaszedes) ezt nem tudjuk letrehozni. Busszal eleg draga es hosszu ido lenne ugyanezt megtenni, igy sajnos ez a csodalatos hely ezuttal kimarad a programbol (nem baj, legalabb legkozelebbre is marad valami..:))

Hazafele Bleinheimbol Wellingtonon keresztul Aucklandba repulovel megyek, penteken (03.06) reggel. Wellingtonban (kb. fel ora repulout innen) lesz 8-9 oram, amit a hires es allitolag szuper jo Te Papa Muzeumban es az adohivatalban fogok eltolteni. Remelem az elobbiben kicsit tobbet mint az utobbiban... Az adohivatalba azert kell beternem, mert a 20% adom egy reszet jogosult vagyok visszaigenyelni, amit termeszetesen huje lennek nem megtenni... Wellingtonbol alig egy ora repulout Auckland ahol 2 ejszakam es egy egesz napom lesz arra, hogy a fiukkal egyutt (akik Hastingsbol erre a napra feljonnek) eladjuk kocsinkat. Na erre rendkivul kivancsi vagyok, hogy oszinte legyek, nemi izgalommal varom a dolgot. Ugyhogy marcius 7-en tessek mindenkinek nagyon szurkolni ertunk (ezen a ponton sokat veszithetunk ha nem sikerul eladni...) Meglatjuk!
Ha minden jol megy meg egy kis ajandek shoppingolasra is marad idom es leginkabb penzem!

Igertem, hogy Motueka-i kalandunkrol beszamolok, ha roviden annyi, hogy nem sikerult munkat talalnunk es ez igen hamar nyilvanvalova valt szamomra. Megerkezesunk utan par oraval mar szinte biztos voltam benne, hogy vasarnap (szerdan erkeztunk) visszamegyek Blenheimbe es tovabb folytatom a szolomuvesseget. Motueka kb. 3000 backpacker-t foglalkoztat az almaszedesi szezonban, es iden 15 000 fiatal jelent meg februar kozeben ugyanazzal a cellal. A varos tele volt lezengo, munkara varo fiatalokkal. A szallasok telis-tele, a tengerpart fesztivalra emlekezteto hangulatot idezve, tele satorral, kocsival, kisbusszal. Napkozben ugyanez a tarsasag szinte hosszu kocsisorban almaskertrol-almaskertre jarva erdeklodott munkalehetoseg felol. Sajnos a valasz legtobb esetben ugyanaz volt... Ugyhogy eldontottem, hogy visszajovok, de par napot meg eltoltunk Abel Tasman Nemzeti Park valamelyik szep obleben. Anna es Dobsch (cseh fiu) ugy hataroztak, hogy par napot varnak, hatha szerencsevel jarnak. Hat igen, nekik kicsivel tobb idejuk (es penzuk) van mint nekem, ok megtehetik, hogy par napot munkanelkul maradnak. sajnos az idojaras nem allt melletunk, olyan szakado eso volt 2 napig, hogy a satorban csuron vizesre azott minden cuccom.. Vegul is szombaton kisutott a nap es akkor vegre egy igazan szep, utolso napot toltottunk el Anne-val a paradicsomi Kaiteriteri falucska, ugyanazon nevu obleben. Kepek mellekelve.

Hat roviden ennyi, kovetkezo bejelentkezem asszem mar csak otthonrol lesz. ( nao jo talan Aucklandbol kuldok meg egyet) Es igerem potolom a kimaradt reszeket + irok egy osszefoglalot minden hasznos informacioval amit szuksegesnek tartok azoknak akik tervezik, vagy meg csak almodoznak arrol, hogy vallukra vegyek a hatizsakot es iranyba vegyek Uj-Zelandot!

Termeszetesen mindenkinek rendelkezesere allok, es szivest-oromest segitek barkinek barmiben ami Uj-Zelandot illeti.
 

Abel Tasman NP

Kaiteriteri-obil

Honeymoon Beach

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

 

 

 

Kaiteriteri - obol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peace Haven Hostel

BBQ Party

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borisujzelandon.blog.hu/api/trackback/id/tr57974765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nzer · http://rightlowerpole.wordpress.com 2009.03.03. 01:31:53

Szia, sajnálom hogy véget ér a kiwi kaland számodra, számotokra, említetted a blog elején Fidzsit - feltételezem erről is le kell mondani.
Ha a Te Papában jársz, mindenképpen ajánlom figyelmedbe, nézd meg a világ legnagyobb tintahalát
előzetes információk itt...rightlowerpole.wordpress.com/2008/12/01/a-vilag-legnagyobb-tintahala-a-te-papa-muzeumban/

mutzlee 2009.03.03. 10:33:12

Aranyos vagy, köszi előre is!
Itt a mail címünk:
foldi.k@citromail.hu
süti beállítások módosítása