HTML

Boris Új-Zélandon

Téli-Nyári kiruccanásom története a Föld pont szemközti szegletébe

Friss topikok

Bleinheimben egyedul

2009.02.07. 10:23 Boris

Eloszor is elnezest kerek mindenkitol, aki turelmetlenul varja a beszamolomat, igen mar kb. egy honapja nem sokat irtam magamrol es utunkrol.

Igerem, hogy hamarosan bovebben potolom a dolgokat.

A lenyeg, hogy 3 hete dolgozunk Bleinheimben, pontosabban mostmar csak dolgozom, mert a fiuk egy hete, kocsistul mindenestul visszamentek Hastingsbe. Dontesuket megkonnyitette, hogy a ceg akiknek dolgozunk nem kivant veluk tovabb dolgozni... En maradtam, mert tetszik a hely es a munka.

Itt Bleinheimben szinte kivetel nelkul mindenki szoleszetben dolgozik, igy mi is ezt csinaljuk. Napi 8 ora kulonbozo muveletek, mindezt egy jo pohar borert. El nem tudjatok gondolni mennyi fele dolog es hany ember csinalja. Elkepeszto, neha a rohogogorcs elkap. Es ami meg nevetsegesebb, hogy ebbol a penzbol meg lehet elni!

A napjaink munkaval es a hostelben a szokasos, kisse mar unalmassa dolgokkal telik: fozes, eves, ivas, beszelgetes, alvas. Eleg nemzetkozi a tarsasag es mint hogy mar csak egyedul vagyok magyar, szinte kizarolag angolul komunikalok! Hogy feldobjuk a hangulatot, hetvegenkent kulonbozo versenyeket szervezunk, ugy mint sakk, ping-pong, es az eppen aktualis poker. Ebben mindenki reszt vehet, nemi belepti dij elleneben, a nyertes pedig nem keves penzzel lesz gazdagabb. Altalaban a jatekot a tulaj meg szponzoralja is, igy az elso hely egy ingyenes ejszakat vagy egy karton sort is hazavihet.

Ha van idonk a hetvegen, azt probaljuk hasznosan kihasznalni, igy kirandulunk a kormyezo helyeken (hegyeken), uszukun a meg mindig hideg oceanban, sutkerezunk a parton. Irgalmatlan eros a nap, isszonyatos meleg van, amit az allandoan fujo huvos szel kisse elviselhetobbe tesz.

Ugy nez ki, hogy meg egy hetet maradunk itt (ja nem mondtam Anne-val a nemet lannyal es egy cseh fiuval vagyunk egyutt), aztan atmegyunk a kb. 120 km-re levo Nelson /Motueka varoskaba mert indul az alma szedesi szezon. Ugy nez ki marc elejen jovok haza, de a datumot pontosan nem tudom meg.

Hogy mikor megyek Hastingsbe  a fiuk utan, es hogy egyaltalan megyek-e, nem tudom...

Oszinten szolva nagyon elvezem a helyzetet, egyedul a vilag masik felen...

Szoval utolagos elnezet mindenkitol a keslekedo beszamolo miatt, igerem, potolom...

Az internet helyzet nem lett konnyebb, sot, hogy Gaborral a laptop is elment, sokkal nehezebb!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borisujzelandon.blog.hu/api/trackback/id/tr94928032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuata 2009.02.08. 22:16:01

Bori, döntsd el mikor jossz mar haza, mert addigra pacolom be a csirkeszarnyakat!
Szücsi

allianna 2009.02.09. 12:48:21

Kis virágból hozzunk valamit?

zsuvika 2009.03.02. 19:43:06

Szia Boris!
Nagyon tetszik a beszámolód,mi is készülün ki a
kiwik földjére.Most még az információ,és pénzgyűjtés stádiumában vagyunk.
Az érdekelne,hogy a gyümölcs szedéssel,szőlő munkával mennyi pénz lehet keresni?Az órabér mennyi?
Melyik hónapban érdemes kimenni?
Köszi a választ előre is!

zsuvika 2009.03.02. 19:45:00

készülünk :):):)

Boris 2009.03.03. 06:59:39

Szia Zsuvika! Igerem hosszan leirok majd mindent (beleertve a Te kerdeseidet is) ha mar otthon leszek (kov.het), mert hosszu lenne es a korulmenyek nem a legjobbak gondolataim osszeszedesere. Azert gyorsan annyit, hogy szolomunkaval ha oraberben dolgozol a minimalbert adjak, azaz oranket 11NZD (adozas utan), ha teljesitmenyberben akkor teljesen valtozo. Fugg cegtol, munkatol, toled. A legrosszabb amit hallottam az 50NZD volt 8 ora alatt (!), a legjobb 200NZD ugyanennyi ido alatt. Szerencsere en foleg oraberben dolgozom igy ez konnyen kiszamolhato es tervezheto. Persze vannak munkak amik csak teljesitmenyberben vannak, nekem szerencsem volt es gyors voltam, viszon 9 ora alatt osszesen kb. 20 percet pihentem! (ez az atlag!!!) Sokszor az a baj, hogy esik az eso vagy eppen nincs melo mert nincs szezon. Munkaerobol viszont Dunat lehet rekeszteni. Nem csak olyan turistak mint en (tobb tizezren!!!!) hanem a kornyezo szigetekrol is erkeznek emberek, akik valamilyen oknal fogva elonyt elveznek.. Almaszedes eszaki szigeten jobb penz (40$/lada) mint deli szigeten (26-30$/lada) viszont ez teljes mertekben toled fugg mennyit tudsz megszedni naponta. Hosszutavon, lanyoknak nem ajanlanam!!! Nagyon kemeny melo! Szoval ha 5 napot dolgozol, 8 oraban (ez az atlag) akkor kb. 450 - 500$ tudsz osszeszedni (nekem a legjobb hetem 530 korul volt). Ezzel szemben a szallas kb. 100 - 120$ hetente, kaja ugyanennyi (ha sporolsz), Erre rajon meg a benzin (az olcso nagyon) meg az egyebek. Tehat kb. 200 -250$ tudsz felrerakni hetente. Optimalis, atlagos esetben! Roviden ennyi, de majd bovebben irok. Ami a honapot illeti a legtobben oktoberben jonnek, es akinek van Working Holiday Visa-ja (nekunk nem jar) az kb. 8 honap - 1 evet marad. A legtobb munka nov-dec es febr kozepe - maj eleje van!
süti beállítások módosítása